onsdag 30 juli 2008

Nu kryper det i fixar fingrarna.

ÅÅÅH vilken Loppis i går det var så många besökare... och det duggade faktiskt tätt av bloggare =) Kul. Nu blir det Loppis alla tisdagar hela augusti 17-19 och det har bokats flera nya kundnummer.... lovande =)
Lovar att visa mina fynd
Just nu är jag inne i stora rensar perioden i Trädgården
Kaninerna är överlycklig över all rödklöver =)
(det enda negativa med att vara borta tre veckor i maj/juni är att ogräset hinner få fotfäste MEEEN ogräs är åxå växter bara på fel plats =)

Lummiga trädgårdsbilder från Sköna hem. Det snickras på vår baksida, under häggen min man jobbar på vårt efterlängtade trädäck... så jag funderar massor på hur jag ska inreda däcket... Kul


Fiffig "hindra vattenslangen för att trycka ihop blommorna i rabbatten" bild från MarthaPosted by Picasa

Bild BHG

Nu grunnar vi på att göra ett sk "utomhus kök" inte som ovan utan ett enkelt, vid ena kortsidan som får en gång i trä mellan sig och trädäcket på baksidan.. Nu vill jag ha tips av Er alla om ni sett bilder någonstans eller ideer för ett ute kök Please...

Bild BHG

Själv vill jag bara måla rensa och fixa. På lördag är jag ledig inget inbokat det känns faktiskt lite lyxigt - kanske jag hinner doppa penseln i lite vit färg då...

tisdag 29 juli 2008

Fortsättning på gårdagens inlägg

Tisdag REDAN och i kväll Är det Loppis på fd Lantmanna Här i byn

Det är ditkört många grejs bla detta skåp och soffa, så jag hoppas jag hinner fynda kl 16 är det upp pack och 17-19 är själva loppisen

Nu fortsättning på gårdagens inlägg om besöket hos "Eva" och hennes familj... börjar med några bilder från köket

Här syns den nytapetserade kökstapeten Wilma från Sandbergstapeter. Stolsöverdragen i linne har "Evas" mamma sytt efter de lånat en stol av oss som i sin tur bloggaren Smycka dej har sytt till vårt hem. Vi har våra linne stolar i matgruppen i vardagsrummet men "Eva" har sina i köket.
På spiskransen i köket står en ljusstake från leksand (tror jag det var...) Väggskåpet i köket kommer från Br Öberg interiör. Ser ni den härliga talldriken med indian på från Rörstrand (Göran heter den) visst är den störtskön. (ja inte störtskön att sova på utan störtskön så man blir glad - när man tittar på den)
Jordgubbar i en hink vattenkanna och mjölskopa allt på altanräcket.
Utomhus har familjen mixade gamla möbler, "Eva" höll på att duka utomhus och grillen luktade gudomligt grytunderlägg Ikea duk i demin från fabriksbutiken, rejäla glas på fot från sagaform. Porslin från Rörstrand Swedish Grace i färgen IS jag har hela tiden trott att "Eva" hade valt färgen Himel men där hade jag fel.
Underbar "nyhet" Iitalas nya Marimekko skål MINI har eva köpt i blått den står ute på ett runt bord på en prickig vaxduk från butiken Koffert i Sthlm.

Mixen utomhus av gamlamöbler och örter /blommor i krukor gör hela den stora altanen så hemtrevlig.
Stor ros i Kruka i bakgrunden häng gunga i vitt garn.

Kristallkronan köpte "Eva" när vi var på loppis förra sommaren....
Har några bilder till Sparar dem tills i morgon så jag inte tröttar ut er =)

Hoppas på god loppis lycka i kväll ha en toppen tisdag Everyhopa Posted by Picasa

måndag 28 juli 2008

Hemma hos

När man kommer hem till detta Älvsbyhus från 70 talet slås man inte av den bruna och orange färgade manchestern - som var så dominerande på 70-talet =) Här har Panelen på huset bytts till lockpanel och målats med äkta faluröd kritande färg.. kamin i köket gör att det verkligen känns som ett bondsvenskt hem. För här är det mycket "Hjärta" och "Hemtrevnad"På Bron kikar man in i köksfönstret ovanför diskbänken... Som insyns skydd har ..vi kallar henne "Eva" satt upp tunna dekorations ark som hon köpt på Old Touch i Stockholm. På bron samsas blommor med några allmogemöbler.
Mellan köksfönstrena står ett gammalt skåp med pappershyllremsor. Köksluckorna har "Eva" målat själv i beckers ide kulör Renlav *Ler*.... jag vet inte vart hon fick den ideeeeen =) Hennes sambo tyckte inte de skulle målas men nu är han mkt nöjd. Knoppar köpte hon på Ikea.

Köks gardinerna är köpta hos My Home (Lantlivs Anette och hennes systers Evas Butik) Köks ön, som min man och jag faktiskt bidragit till... en gammal butiksdisk fick de av oss och sedan hade vi pärlspont kvar sedan vi rustade bagarstugan. "Evas*" sambo klädde disken och "Eva" målade den i renlav. våningsfatet kommer från Bruka.

I hallen känner jag mej åxå så hemma. De har nytapetserat om, och de har valt samma som hemma hos oss, nämligen "Pigkammaren". Här har hon köpt en trendig lampa på Br Öberg Interiör - den bryter helsnyggt mot det "Gamla" hallskåpet som tidigare var avlutat.. som nu har fått sig en släng av Beckers matta Grepp Grundfärg... I lillhallen täcker ett draperi förvaringshyllan och spegeln är ett gammalt fönster.

Nya tapeter i vardagsrummet två väggar helvita och två väggar med medaljong fond väggar, vitt med vitablanka medaljonger... Vardagsrumsbordet med låda till fjärrkotroller är ett damalt bord där man resolut sågat av benen.Nytt golv "vit lutad furu"från Alloc (köpt på Br Öberg Interiör), plast matta vit med svarta prickar från Rusta leder mot altandörren. Handsmidda gardinknoppar och gardinstänger har en god vän till paret gjort åt dem. Bredvid gardinknoppen en mistel. Lampskärmen har fått en skir kappa från "Spets och Ting" i Skellefteå.

Tavel lister från Br Öberg Interiör lyktor och pion likaså...
Mera från detta hem i morgon Okej?Posted by Picasa

torsdag 24 juli 2008

Cafe Rävasten en sommar idyll

Som tack för hjälpen på vår vigseldag bjöd vi min pappa och hans tvillingbror med fru på en tur till cafe Rävasten i lördags...

Där får smaklökarna sitt och ögongodiset är en fröjd, Klicka på bilderna så ser ni dem i större format =)Cafet är vackert i vinterskrud. (har bloggat om plejset tidigare)Men just nu är det en riktig Sommaridyll.

Lena och hennes familj jobbar för allt vad tygen håller och jag kan bara inte låta bli att köpa med mej en bullpåse hem trots att jag är mätt efter matpaj och go fika och hemkokt saft =)


Kolla den fiffiga nyckeln i gäst toan som är upphänget till dusch draperiet.
De har även Presenthörna sär man kan shoppa loss.

Denna Tegel labyrint/spiral full med krasse är väl underbar!

Man fikar i helmysig miljö utom och inomhus.

Lena är en underbar och generös tjej som passar så bra som Cafe innehavare Här kan du kika på deras öppettider mm på hemsidan

Ha en toppen torsdag =)Posted by Picasa

onsdag 23 juli 2008

Det drar alltid i vääääg för mej....

Vart tror Ni att dessa bilder är tagna? Vet du det! har du ditt glada barnasinne kvar... härlig trädgårdsmiljö med lummig grönska hittar man hos!?!
Pettson & Findus på Gröna Lund Vi besökte deras hus innan vi åkte till Thailand. så jag kunnde inte låta bli att fota den mysiga miljön
Dörr & fönster Sjökvist från Qvesarum
Ojojoj nu har jag farliga griller i huvudet... I morgon börjar min man med vårt planerade Trädäck på baksidan... Igår snickrade han ihop formar att gjuta plintar i. Nu har vi börjat prata om att öppna upp med en dörr till trädäcket....
Fönser & dörr Falsterbo från Qvesarum
Gulp Dubbeldörr med två fönster på sidan tänkte jag så klart direkt... swich 30 000:- minst... Igår kunnde jag bara inte släppa tanken...Men ekonomin håller inte för dessa utsvävningar...Tips på leverantörer och billiga lösningar emottages tacksamt.
Fönser & Dörr Sjökvist + fönster Norrviken alla från Qvesarum
Dessa har jag besökt och inspirerats hos: Qvesarum , ByggIgen ,Nackabyggvård , Fönsterantiken, Gysinge

Bild från Allmogesnickerier

Dubbeldörren måste ha ljusinsläpp då vi i så fall tappar sovrumsfönstret, (och då önskar jag förståss att vi kan sätta in två fönster vid sidan om dörren) Vi ska upp med sovrummsgolvet och tilläggsisolera, riva en halvvägg och dååå är det väl ändå det samma att smälla in en dubbeldörr och ljusinsläpp. =) Det går ju förståss med någon form av "altandörr" med - har du några tips på en sådan så blir jag hel glad.

Ha en bra Onsdag Everyhopa.

tisdag 22 juli 2008

Mera Kök och Walther & Co

Åh regnet det bara öser ned men det nalkas sommarhetta =) det spirar i alla fall käärlek i vårt kök! Zink växthusen har fått flytta in i burspråket (blommor i dem i kväll piiinsamt att jag inte hade dem i när jag fotade) Nya gardinerna en blå vit smal randig rull kappa från Åhlens är frächa i burspråket - och på lexingtondeminduken står våningsfatet i grått järn (för tung för att vara Zink) och hem ljuva hem stenen bor åxå på köksbordet.
Det är vardagskärlek som värmer när det regnar utomhus.
Mmmm mums idag ska jag göra nåt super kul - jag ska göra inköp. Det är sååå synd om mej som måste beställa varor från Walther & Co eller hur!!!!
Posted by Picasa

Its the time of year .... when the world falls in Love

Keep your Christmas -heart open all the year round Jag ska köpa in Julgrejs idag mitt i sommarn meen AJ Lööv It.

Utmanad:Hmm Då detta är en inredningsblogg så hade jag inte tänkt gå in så mkt på mej som person men det regnar ute idag så varför inte Tack småstadsliv för utmaningen.
Då ska vi se vad du vill veta om mig....?
Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?Eftersom dagen nästan redan gått, så blir det om morgondagen, Onsdag:* Anlända på jobbet senast 07.00...* få undan massa ”surdegar” som väntar på att ta i tus med på skrivbordet...* Jobba på Bion (onsdag= sommarbio, kvällen till ära Kung fuu Panda Tecknat så det förslår.* Rensar och tömmer sovrummet och avvecklar garderoberna (skall rivas)* umgås med mina barn... Och garanterat äta några ostkrokar (blundar man så blir det inga kalorier. )
Vad gjorde du för 10 år sedan?Oj.... jag hade mysigt med min då två åriga dotter och planerade - Garanterat en kräftskiva, Skulle strax börja om att jobba på Resebyrån efter barnledigheten som skulle starta med en ”studieresa till Thailand”- med trekking och andra galenskaper. Vi jobbade nog med gräsmattan och stenmuren på gården den sommaren med.
Ställen du bott på?Jag är född och uppvuxen i Älvsbyn, Norrbottens Pärla, Polarkakans förlovade land, "Jägarnas" fäste, vid Piteälven och där har jag bott i hela mitt liv förutom ett halvt år då jag bodde i Växjö. Innan jag började skolan.
Fem saker du skulle göra om du var biljonär? * Eftersom detta är en inredningsblogg så kommer den punkten först: Himmel vad jag skulle förverkliga projekt här hemma: Inreda vindan till ett sovrum för mej och maken, ett badrum i anknytning till det. GARDEROBER vi har 5st i hela huset och nu ska två rivas..... Punch veranda i anslutning till köket med balkong ovanpå. Trädgården skulle bli inredd och Lusthuset skulle upp i ett nafs. Tvättstugan och trappen upp till övervåningen skulle färdigställas *SUCK* vad är en bal på slottet...* Investera ett kapital för mina barns framtid.* Bidra till forskning..* Resa jorden runt med min man & barn, några vänner skulle nog åxå följa med, systersönerna & Pappa med.* Engagera mej i kulturbyggnader i min hemkommun. Öppna en Antikbutik...
Personer du vill veta mer om:Nu är det meningen att man ska skicka utmaningen vidare till de personer som man vill veta mer om. Jag vill ju veta mer om ER alla som besöker Min Blogg jag ser antalet besökare men jag vet inte så mycket om de flesta av Er