lördag 11 augusti 2007

glad & ledsen idag

vilken Lördag

Halv 7 ringde min väninna som delar mitt antik intresse, jag hade beställt väckning =) vi åkte lite trötta men ivriga till Piteå och loppisen i badhusparken. Vi gillar nästan samma saker men än har vi inte salagits om något.

Himmel vad vi hittade mkt denna gång (5;e besöket i sommar och idag fanns det mkt i min smak) jag ska plåta och visa några gobitar i morgon. Som om inte detta var nog så tar en äldre dam bredvid mej och frågar om jag gillar emaljerat, vi byter några ord och vips så blev vi hembjudna till henne efter loppisen.

- Jag kanske har något som ni vill köpa.

Så efter den totala "lets go shopping" ruset var över, åkte vi hem till adressen vi fått..
kvinnan hade så mkt kockums så vi handlade båda två, inte busbilligt - men vi unnade oss efter alla billiga fynd på loppisen.

Som om inte det var nog för dagen så stannade vi till hos en antikhandlare strax utanför piteå... himmelriket jag fyndade Igen.... vips hade jag en vitmålad gammal träbänk fastsnurrad på takräcket.

Sista stoppet på väg hem stannar vi i Böle, en annonserad helg loppis vid vägen. Jag kliver ur bilen och säger till tjejen som säljer. JAG HAR KÖPFÖRBUD NU men vi måste ju kika.

Tänk att helt märkligt så rymdes deti bilen, var sin "trasmatta" till både mej och väninnan.
Nu styrde vi kosan hemåt för at diskret föra in fynden i våra hem. Jag kunde ju inte sååå diskret gömma bänken på takräcket, men sambon som klippte gräset höjde blicken skakade på huvudet log och fortsatte klippa näär jag kom inrullande på grusgången med bilen och bänken på takräcket.

Så nöjd över dagens inköp =) och allt detta antikhandlande och fina saker tittande gjorde att det trillade en liten tår i kväll. Allt antikt och mycket igenkännande från min mammas saker gjorde att jag saknade henne en extra smula idag. Jag tappade min mamma för två sommrar sen och alla dessa fina gamlasaker som på minner om henne gjorde att jag verkligen hade velat visa henne mina fynd och jag riktigt vet vad hon skulle sagt när jag visat allt fint. *suck* sonen underade varför jag var så ledsen. men en liten hand på min kind fick mej på andra tankar. Det blir nog piteå loppis nästa helg i alla fall.

14 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhh vad roligt att du fyndat ...men man blir ju så sugen på att få se allt...var är bilderna ?...hi..hi...
Du..jag var också i Badhus parken igår !!! Jag gjorde lite fynd jag också...storhandlade för en hel hundring!! det du...men jag fick fina saker...tänkte visa i morron..
Kram Anette

katarina sa...

Go morron:)
Det låter som en fin dag med mycket fynd i går :)
Men jag vet hur det känns, man vill så gärna dela med sina nära och har man dem inte kvar så blir det mycket känslor som kommer.
Stor kram från mig
Katarina

Svea sa...

lite loppis med nostalgikänsla :)

Karin sa...

Vad roligt med alla fynden! Efter en sån dag kan man inte bli annat än glad :-) Hemlisen som jag har för att hinna så mycket är 1: tonårsbarn, alltså inga små som behöver skötsel = mycket egentid ;-) 2: Tittar inte mycket på tv. Bara om det är ngt särskilt. 3: jag är otroligt resultatdriven, på gott och ont.
Kram Karin

Maria-Jag blommar sa...

Roligt att du gjorde så många glädjande fynd! Det är väl bra också att du får gråta och att du kommer att tänka på din mamma, jag själv har förlorat min syster och grät över henne när jag plockade blåbär i skogen igår. Först när det är lugnt och stilla runt omkring mig hinner jag gråta...

Thyra sa...

Hej
vad kul att du länkat till inredningstips.blogspot.com. Kika gärna in i E-butiken www.countrystyle.se så jag får se vad du tycker!b Och kolla gärna in Bloggen lantstil.blogspot.com
Kram från Kicki
påm Countrystyle

Dubbelörnen sa...

Vilken dag!!! Jag blir så avis så jag nästan tappar andan... Så mycket loppis på en enda dag!!!

Jag har inte hunnit med någonting i sommar... men hoppas Blocket ska kunna hjälpa mig i höst...

Det finns nog inget roligare än att fynda på loppisar ;)

Kramar

Skrotmaja sa...

Så spännande det låter med alla dina fynd! Jag hoppas vi får se dem snart? Det är bra att låta tårarna trilla emellanåt. Det är en viktig del av att vara en levande och kännande människa.

Kram.

Mysiga lantliga ting sa...

Hej! ojoj vilken loppisdag du också verkar ha haft igår!
Vilka fynd, blir kul att få se bilder =)
Kul att du hittade in hos mig också.
Kram Johanna

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Kul att kunna fynda så där! Och vilken snäll dam som erbjöd er hembesök så där bara!

Kram Susanne

Ejja sa...

Vilken underbar blogg du har!! Mycket fina bilder och jag önskar jag hade känslan för antika saker som du verkar ha. Har tänkt att låna min vän Johanna för att mysa till i vår stuga, blir nog först nästa år...tiden rinner iväg, snart är det höst.
Ja, jag gillar Magnolia stämplar. Kul att du kikat på min blogg. Jag blev ju förstås väldigt nyfiken på Er butik. Måste göra ett besök snart känner jag, kanske kan du hojta till när de kommit till Er.
Ligger butiken efter "storgatan" i Älvsbyns centrum?
Hoppas det är ok om jag länkar din blogg ?

//Eivor
www.eivor.blogg.se

Elzste sa...

Jo, nog blir man lite ledsen och sentimental emellanåt när man ser saker som man känner igen från sitt hem. Var likadant när vi var på motormuseet i Motala. Där fanns massor av saker likadana som vi hade i mitt barndomshem.
Kram Elzie

Nicolinas boning sa...

Det är tur att det finns saker som gör att man blir sentimental... om det sen kommer en tår eller två betyder bara att man älskade den personen.
Vilken underbar loppisdag du har haft iaf!
Birgitta

Elinsstuga sa...

Vilken trevlig sida du har här! Och det verkade som om ni hade en sån där speciellt lyckadfynddag :)
Jag håller med om att saker kan väcka minnen och jag kan förstå att det kan kännas tomt att inte få dela allt det roliga med mamma. Skönt med en liten tröstande hand...Kram