torsdag 29 november 2007

ååh vad jag är glad

Vad gör det att man är trött när man får göra det man tycker om =)

Kl 7.00 denna morgon (på jobbet) tapetserade jag en vägg och hängde upp de nya klädhängarna och krom skyltarna office, Bath och Toilet
.
Sambon kom in Till Tomte Bodan igår när han skulle hämta mej & utbrister - meeen så snygg eldkorgen var!!!! fniss jag blev så glad han skulle få en sån dedan när vi kom hem =) mkt lyckat.
visar fler bilder från Tomtebodan idag (hoppas ni inte blir less)
Röda kannan är så fin (jag har lite svårt för att låta bli kannor) Ser ni ljuslyktan i mitten på hyllan, kommer inte till rättvisa på bilden den lyser sååååå snyggt de kom i vitt (tog slut samma förmiddag) och som denna, i silver texten säger Merry X-mas.
Sedan kom ju "sockerhögen" ägarinnan till Cafe RävaSten förbi idag. Hon hade tingat en eldkorg hon med =) Att hon är vild och vacker visste jag nog redan, men galen måste åxå läggas till

kolla vad hon kom med =) Jag hade beställt "misteln" (men jag fick inte veta vad den kostade - så jag ska åka dit på inspektion) sedan skulle jag ju köpa fika bröd jag fick ju inte betala jag blir alldeles prillig.... alla ljuvliga saker på bilden fick jag - jag som är zink galen kolla hjärtat!! fatet, ljusstakar . doftpåsar olika The påsar som doftar ljuvligt...

Oj glömde visa den karamell snygga misteln ni får se den på plats hemma sen då.... UNDERBARA MÄNNISKA - TACK, ååh vad jag är glad

onsdag 28 november 2007

28 november visar almanackan

Pappan i vårt hus fyller år idag =) det är mysigt bästa vännerna tittar förbi i kväll och vi får fika tillsammans trots att ingen har tid och man "borde göra en massa annat". Av Mej och Barnen blir det en Eldkorg som vi fick hem i butiken i går (jag var så rädd att den inte skulle komma i tid) Måste Tipsa om ett "hemreportage" som jag i min tur har tipsat reportern om =) klicka på hemreportage och följ med hem till Barbro som har en egen stil. Imorgon blir det fler bilder från Tomtebodan och en bild på sambons eldkorg. Nu ska här packas upp varor för allt vad ryggen håller. bilden ovan har jag lånat på nätet

måndag 26 november 2007

Jul Jul mera julbutiks bilder

Hurra idag ska jag packa upp varor från ON Interiör mums
Bästa "gåbortisen" en disktrasa med Eda Ottossons pepparkaksrecept" är det stressade vänner man ska besöka tar man även med sig färdig pepparkaksdeg =)
Skärpan och ljuset är inte bra pga att jag tog bilderna så tidigt på morgonen

Sonens gamla säng är i Tomtebodan redskapet som visar Nallar från teddykompaniet kuddar från Mairo /Sia & Linum.


Denna girlangen gillar jag! hampasnöre med bjällror och snö flings stjärnor i zink =) från Walter & Co

Nu är vi i gång på allvar =)


Det dukade bodret och stolarna är till salu (skall visa dem bättre sedan) porslinet 29:- /del flaskhållare i zink från Madame stoltz. Ljuvliga tak kronan från PB 1349:- vit vägghylla/tavel list från On interiör.
Ett skylt fönster sett snett uppifrån med lyktor från Walter & Co gås i mossa och våningsfat från Madame Stoltz. Vit hylla med 3 lådor och krokar under 299, amaryllis i kruka, tomtepar & blommor i glas vas på hyllan allt från Sia. Glittriga skridskor från Walter & Co.

Vid kassan har vi klätt en stav med mossa där vi hänger olika mys prylar sink ängel från Walter & Co tomte med magneter i vantarna från Sia Jul hjärta och Julepost från Madame Stoltz.

Tack för alla kloka komentarer till förra inlägget kram på er everyhopa.

lördag 24 november 2007

Lördag

Efter en INTENSIV Fredag kommer denna lördag
Gårdagen var intensiv men kul... vi fokuserade på att kunna öppna under gårdags eftermiddagen och kl 16-18 så hade vi öppet i Julbutiken Tomtebodan ska bli kul att fortsätta allteftersom varorna kommer.
Walter & Co varor är upp packade och står där till salu det känns bra.
Helmysiga ägarinnan från Cafe Rävasten kom och shoppade loss på förmiddagen och jag var så stressad - goa Lena hade TRE underbara kanelbull längder och det godaste jul oj vad heter de nu "nåt på "b" typ italienska skorpor - Det var ju hur mkt som helst Kram & Tack var ju så stressad så jag vet inte om jag insåg att du kom med en hel påse med godsaker - hoppas fynden passar på cafet och i hemmet.

Jag har fotat massor i butiken men glömde sladden till kameran på jobbet och orkar faktiskt inte hämta den lovar att visa men helgen är tufft bokad.


Idag ska vi på begravning, våra vänner begraver sin 17åriga son idag det känns så ofattbart hemskt.
Det har varit en intensiv arbetsvecka jag brukar ALDRIG erkänna det men denna veckan har verkligen tagit på krafterna, begravningen gör att jag har jobbat på utan att den där gnistan har funnits.... men den kommer tillbaka tror jag.
Efter begravningen ska jag åka med en kompis till Skellefteå där gänget redan är på plats och jag skall vara där, det pågår en kick off lör-sön, men jag skall lämna kickoffen tidigare efter som det är skyltsöndag och då jag kanske behövs på någon av butikerna. (av fyra asntällda har tre varit sjuka i veckan så jag törs inte chansa, utan känner att jag måste planera in att åka hem tidigare)
Njut av helgen, återkommer med bilder STORA KRAMEN till er alla som kikar in.
alla bilder i dagens inlägg från Nostalgi fyn

onsdag 21 november 2007

inget färdigt

Ska visa "innan & efter bilder" Men idag får ni "pågående" bilder
Bilder fotade i tidig morgontimma
vill varna känsliga besökare för skärpan och brist på ljus
avbryt dagens besök här och återkom i morgon om du ÄR känslig.
Idag ska tyger strykas (likaså förkläden =) )

Miniväxthuset i plåt har vinter look tack vare panduros ljusslinga "snöflinga". Sillfisken med tre skålar kommer från Boda Nova. Cat food med slev burk från PB "for body & Soul" linnehanduk & tvål från linneväveriet.
Ida som ska jobba i Jul Bodan är utbildad Florist så "Hennes" skyltfönster hamnade det så klart Blommor.
Idag ska sista väggarna "fysk tapetetseras" Fönsterna ska täckas alla är såååå nyfikna står med näsan mot rutan. De 3 sista skyltfönstrena skyltas.
Sedan hoppas jag verkligen att det kommer ännu fler leveranser.
Jag ska stämpla bårder på den vita pappen som vi täkt väggen med bakom kassan.
Ida ska fixa entren och väggarna utvändigt med levande granar, girlanger, grankvistar på trappstegen och levande kransar .
blir det bra tror ni ?

tisdag 20 november 2007

Behöver något som håller mej uppe nu GE MEJ EN PÅSE SKUMTOMTAR NUUUU

oj oj oj
så kul det är att grejjja i ny Julbutiken
men hua så sliten jag är
(illamåendet på de sista dagarna beror på trötthet och inget annat *fniss*)

Personalen fick bestämma namnet så det blev TomteBodan *depp* Jag ville verkligen ha ett annat förslag Tack för era fina ideér *kramen*
Jag har i flera veckor i högra spalten visat en länk till detta program & i morgon kl 21 i TV4+ smäller det Leilas Jul Glöm inte det.
Idag kom de nya Tapet "katalogerna" vi har inte sålt Sandbergs tapeter på säkert 12 år men nu har vi börjat om. De har så mkt fint.
Törs jag säga att jag skall försöka visa er bilder från Tomte Bodan snart Ni har väl inte gett upp hoppet .....

lördag 17 november 2007

Jobbar hela helgen

bilden från Pottery Barn
Skall börja slå in Julklappar till skyltningen och på måndag kommer annonstidningen för att ta kort så jag måste ha klappar färdiga tills dess.
Lovar att visa några "pågående bilder" av julbutiken så snart jag får en chans (vi sköter biografen, kiosk & insläpp OCH NATULIGTVIS är det FILFESTIVAL (12 filmer kom hem 01.30 i natt) hela helgen - nu när jag har som mest att göra ) Fina namnförslag till "julbutiken" på måndag är det deadline för namnet - fortsätt kläcka namnideér. bild Madame Stoltz
Nu vill jag bara att alla restade varor ska komma så att jag får fylla butiken.

fredag 16 november 2007

Inrednings klimax

ÅÅÅH när jag nu får gå lös på en tom lokal och ska julskylta 5 fönster, så skulle jag ju vilja göra allt i "min stil" mycket vitt - lantligt - New England. Men det måste mixas flera stilar och framför allt Jul i flera "smaker"
Bild från vår leverantör On Interiör
Vi har bestämt att när vi är färdiga så öppnar vi, dock senast 25nov. Har någon nåt bra namntips som har med jul att göra . Mina chefer kom med ideén TomteBodan. Jag tycker det låter lite 80-tal men det blir det om jag inte kommer med nåt bättre svenskt namn på Jul butiken som bara ska vara öppen till jul. Tips emottages å det varmaste.
Nu är väggarna skurade i lokalen och vi började lasta in varor igår, så idag skall fler varor dit, bord och möbler. Vi ska hänga några tapeter & Hyllor tavellister och speglar
Jag ska försöka Julskylta några fönster i eftermiddag. Hinner jag så blir det att klä någon av alla granar som ska få sin "make over" och bli stylad.

Hade go besök igår "ägaren" av mysiga Cafe Rävasten hälsade på i butiken i går och shoppade loss hääärligt med kunder som har så god smak *fniss* vi gillar samma grejs. Kanske kan visa några bilder från Julbutiken i kväll

bilder förutom On interiör bilden från Pottery Barn

tisdag 13 november 2007

Tack vare mitt bloggande

Minns Ni mitt inlägg med skåpet som min Mamma helt crazy målat insidan Rosa!!! i det skåpet har jag Mammas servis , Igår fick jag påminnelse om att jag lovat söka fram en länk till några som säljer den servisen så Här hittar du den den heter Rose Chinz där syns den bättre.
Godis till Er Alla Eftersom .....
Ja nu "skyller " jag på Er alla kära bloggare där ute
Aldrig tidigare har jag känt en sådan Jul fixa tidigt känsla - som den som nu flyter i mina ådror och ni är allihopa delaktiga till detta.Jag vill plocka fram, fixa dona, fota och visa Er.
Jag har en innerlig Jul längtan helt enkelt.
Och jag får nog utlopp för den längtan så det skallrar tror jag.
På jobbet har vi fått tillgång till en butikslokal som under December ska bli " Tomte Bodan" - så nu ska där bullas upp med Jul och klapptips Det blir en utmaning - jag känner mej possitiv - trots att detta innebär att jag inte kommer att få någon möjlighet till lediga timmar innan Jul.
I dag blir det att köra möbler och kanske börja "skylta " så att man kitlas lite och folk blir nyfikna...
Tur att jag har en stöttande och underbar familj
Det blir mycket krut på jobbet fram till julskyltningen och fortsatt i December och då måste ju kunder och jobbar kompisar peppas, så de där hemma får nog inte så mycket som de borde. tur att man kan slösa med kärlek i alla fall

Samtliga bilder från dagens inlägg kommer från Norrmannen Paul Lowe.

måndag 12 november 2007

Blogg "Systrar"Jag bara måste visa Er...

Nyuppackat på Jobbet. Jag kan inte låta bli att visa dessa krameller "de är lätta och har en kramell look. Nu när ni kikat in till mej borde jag inte be Er kolla in någon annan stans men besök leverantörens sida så ni får se smyckena i rätta skärpan: Lalo Temat är "systrar" och askungen eller cinderella´s sisters
Hjärtehalsbandet "You are my sister and i Love you" tänkt till en syster eller en vän som känns som en syster. Någon i min närhet ska få detta i julklapp =)
Detta långa halsband handlar om askungen och hennes förtrollande natt .. med berlocker på 12 slaget och skon och nyckeltemat.
Flera "blogg systrar" har fått you make me smile award idag håll tillgodo.

söndag 11 november 2007

Idag firar vi...

Ler hela jag bara ler, Jag VISSTE DET eller misstänkte redan i maj att Lördagens 40års fest även skulle bli bröllopsfest. Den blivande bruden som jag lunchade med i torsdags hade fullt upp att hålla god min, då jag var lite små säker på min sak. Jag är så innerligt glad för våra vänners skull
Efterätten var som ovan men med brudparets förnamn på.
Firade farsdag och skulle hinna med "alla" sedan firar jag att jag har fått - You make me Smile award - Tusen tack Villa Utsikten skickar vidare You make me Smile award till:
tre bloggare och två "nya bloggare"
Stayling A la Anna, Lantlif & Karin Krut
"nya" lilla kamomilla & Eva - L8
Kram alla fem för att ni förgyller min vardag!Förresten ALLA NI SOM BRUKAR SKRIVA KOMENTARER TILL MEJ förgyller ju min vardag så ALLA som brukar skriva nån rad hos mej ibland får utmärkelsen av mej Kram för att ni får mej att le. Så kopiera den gröna priset här intill och lägg in på er blogg.

lördag 10 november 2007

Karamell FREDAG

Åhh vilken fredag

I ett tidigare inlägg pratade jag om boken Vinterns och Julens glädje (av Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley och Paul Lowe) Bilderna ovan kommer från Norrmannen Paul Lowe. Bilderna valde jag så Ni kommer in i rätt stämning över vilken dag hag hade i går fredag. Paul har även gjort reportage för country living som jag är så såld på.

Hoppas bilderna ger Er karamell känslan av en mys Fredag.
Snön vräkte ned(väder & trafikvarningar) och båda mina kompisar som skulle följa med ringde återbud på morgonen/Jag är nog lite för stressad nu jag vaknar så okristerligt tidigt på mornarna ibland tre-fyra likaså igår trots att jag skulle vara ledig. Sambon följde på min tripp istället så det blev hel mysigt trots kompisåterbuden.

Första stoppet Gårdshuset mums köpte en taklampa och ett krus, pepparkaksform och Julgransfot. Sedan bar det av till de underbara systrarna och invigningen av butiken My Home
*suck* Jag shoppade och fick en hel fin present!!!Det var massor med folk, Anett var upptagen så jag blev "som generad" tänkte inte stövla fram och ta plats, men handlade av henes trevliga syster. Mysigt att få vara bara vara vi två om så bara för en lunch sambon & jag.
Ikea village och fabriksbutiken. Ska visa inköpen på bild men tyvärr inte alla eftersom vissa är klappar och några som ska få, brukar kika in här. När jag åkteförbi gårdshuset för att hämta den packade lampan på hemvägen så hade ägarinnan kikat in på denna bloggen, och nu ville Hon köpa det stora fatet m kupa i förra inlägget *Kul*
Ha en go lördag här stundar ett 40-års kalas som vi är bjudna på, i nya kläningen. blir så glad när ni skriver en rad.