IDag måste jag bara tipsa er om detta!
Våra grannar bjöd på en GUDOMLIG MIDDAG dessa mellandagar! och jag kan bara inte låta bli att dela med mej av denna Mycket annorlunda smak upplevelse! Passar perfekt nu när ni kanske har kvar Fikon efter det att julensgåvokorg är tömd på godis och övrig frukt !
Du behöver:
Bröd formfranska eller baugette
Fikon (torkade eller färska)
Getost
Ruccola
Så här gör du dessa snittar / förrätt: vi penslar brödet med lite olivolja och strör över lite flingsalt in i ugnen medans vi skivar fikonen (färska ta bort skalet) och skivar getosten. När bröden är lätt rostade så trycker vi ut fikon på bröden och sedan getosten över. in i ugnen tills osten smält - decorera med ett ruccola blad på vajde snitt när du ska servera (ej medpå bilden ovan) .
Frasigt bröd + söt fruktigt fikon + sältan och ostsmaken och prickenöver i:et pepprigheten från ruccolan = blir en annorlunda smakupplevelse.
5 kommentarer:
Det här låter helt gudomligt gott!! Jag älskar gratinerad chèvre m honung, så ditt recept ska testas redan imorgon ;).
Kram
låter suveränt gott, ska göras som förrätt snart här hemma. Kram Malin
Låter jättegott, här ska provas. Nilla
Jäsiken...hungrig var jag redan innan jag surfade in hos dig. Inte blev det bättre av ditt inlägg ;)
Kram!
Anna
Mums! Det låter oerhört gott!! Får nog leta fram lite fikon och gå och köpa getost...
Ha en skön lördagkväll!
kram
Willewira
Skicka en kommentar