torsdag 16 april 2009

Godis för ögon och gom!

Idag åkte jag hem på lunchen & satte mej utanför bagarstugan och solade. Njöt av takdroppet och värmen vi har massor med snö kvar men snart kan vi börja vara i bagarstugan.
Jag längtar... än är det för kallt
I köket har vi ingen el indragen men när det är dax att fortsätta
med el in från hallen och då blir det

Porslinsbrytare textilklädd kabel och porslinsfäste i taken... och förståss snygg knoppar till sladden. jag har redan antika knoppar och brytare i porslin men takfästet får jag köpa hos något företag som säljer byggnadsvård (bilderna idag från Gysinge, vill du ha tips så hittar du länkar till höger på bloggen längre ned )

Knopparna är dessutom hur snygga som helst om du bara sklruvar fast dem i en möbel eller på pärlspontsväggen och använder knopparna som handukshängare.

Du vet väl att det finns mycket "ögongodis" hos alla dessa härliga byggnadsvårdsfirmor.Jag får alltid härlig hjärtrytm då jag surfar runt bland alla olika butikers hemsidor.

Svenska Gods och Gårdar - Finns nu på DVD När jag fyllde 30år fick jag boken där vår byggd och hus står med! den är väl läst sedan dess.

Gysinge byggnadsvård säljer nya utgåvan på DVD här är deras produktförklaring:
Svenska gods och gårdar är ett standardverk om den svenska bebyggelsen på landsbygden. Böckerna kom ut i bokform mellan åren 1938 och 1946 och de är, tjocka som biblar, idag mycket eftertraktade och betingar mycket höga priser på den antikvariska marknaden. Svenska gods och gårdar trycktes i länsvisa band och om varje socken beskrivs först kortfattat näringen och historien. Därefter kommer beskrivningarna av fastigheterna. Gård efter gård - de flesta jordbruksfastigheterna är med - beskrivs med uppgifter om areal, jordart, taxeringsvärde, ägarlängder, byggnadshistoria mm. Intressantast för en byggnadsvårdare är emellertid att alla fastigheter är fotograferade och man därmed har ett dokument över hur bostadshuset såg ut det år som gården registrerades. Här finns alltså en liten guldgruva för den som vill veta mer om sin gård eller sin trakt.

På jobbet har vi beställt choklad och tryfflar idag. Det känns helt ok TROTS att jag idag är inne på 20:dagen med min flytande kost =) Det kommer skärgårdskonfektyr och en nyhet snart till vår butik... något för oss alla som inte vill vara utan flytring runt magen beach 2009 ;)
Hittade bilden ovan och ett recept hos:
Vit tryffel
300 g vit choklad
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g marsipan
1 msk portvin
(vitt)Florsocker
Tillagning:1. Smält choklad och grädde.2. Rör i smör och riven marsipan samt portvinet3. Slå massan i en form och låt den kallna tills den blir fast och går att forma till små kulor.4. Rulla kulorna i florsocker.5. Förvaras i kylen.
Försvinnande gott!
Enjoy önskar Eder

9 kommentarer:

Småstadsliv sa...

Hello snäckan. Yes, I'm alive and kicking :)
Har kört CB i dryt 7 veckor och minus 10 kg so far... har satt upp många delmål som jag tar allteftersom och det funkar riktigt bra. Är halvvägs nu.... :)

Jag har snusat på godingen. Slank in helgen före påsk och kikade på underverket. Mmmmm njutbart! Mamman är så lycklig!

Fick jobb på F-21 som Förvaltningsassistent på Fortifikationsverket. (Förvaltar fastigheter) Så nu är vi i samma bransch du och jag, kan man säga. Men jobbar bara där till i maj nån gång och då blir det nåt annat *hemligt* Du måste höra av dig om du är in till stan nån dag. Saknar ju dig med gumsan :)

Vi ses. Kram Vero

Skatan sa...

Nä...de där byggvårdsbutikerna är inte bra för mig. Väcker ett alltför starkt ha-begär och det rimmar illa ihop med en platt plånka ;-)

Kram och godkväll.

Anna Skata

vitstil sa...

hallo vad händer i butiken,,såg benny i skylten,,är det nära nu!!!!!!!!!!!vad duktig du är som förbereder dig för beach 2009.själv har jag tyvärr ej kommit igång än men får väl satsa på 2010,,hi hi

Gnistrande snö sa...

Åh så mysigt med en bagarstuga, er bagarstuga är ju helt underbar, jag önskar så att jag också hade en :-)

Underbara trädgårdsmöbler från Gysinge.

Ha en fin helg!

Mojebarn sa...

Har precis hittat till din blogg. "Suck" vad mycket härliga bilder.

Hälsningar
Mojebarn

kardemumma sa...

Dom tryfflarna är helt sagolika!
Just nu har vi Åre choklad i butiken!
Kramar C

Floralis sa...

Hej!
Ja det är bra att det finns butiker som riktar sig till "byggvårdare"... : ))
Vi hade gamla bakelit eluttag när vi flyttade till huset. Tyvärr gick dom inte att återvända när vi var tvungna att dra ny el men jag ångrar bittert att jag inte spanade in byggnadsvårdssidorna redan då...
Ha det gott!
Anneli

Marja Visscher sa...

Mmmmmm...truffels. Waanzinnig lekker!! Dat geldt denk ik voor alle vrouwen in alle landen. Het water loopt me in de mond. Jammer genoeg moet het bij een visite op je blog blijven... net even te ver weg! Fijn weekend en vriendelijke groeten, Marja

C De-sign sa...

Menar du att du har lyckats med flytande kost i 20 dagar..... oj... jag håller på och äter lite bättre..men det går trögt med viktminskningen..Grattis till dig som är så duktig! Nu ska jag titta runt lite på byggnadsvårdsbutikerna, tack för tipsen! Ha en fin söndag! Kram fr C