söndag 18 oktober 2009

Mumseli mys

Här kommer ett Yummy recept
receptet finns i den väldigt vackra boken Vinterns söta
av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman.
Den säljer vi på vår butik Handplockat Är det så att du går omkring och känner att du skulle vilja köpa en bok med recept på kakor och godsaker - då kan du titta lite extra på den här.
Den är verkligen fin!
Pepparkaksbiscotti

Du behöver:
100 gram rumsvarmt smör eller margarin (du kan använd mjölkfritt margarin)
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Bakinsturktionerna nedan hittade jag hos en annan bloggare men dessa SKA jag prova innan jul
Gör så här:Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst, och tillsätt sedan äggen. Ett ägg i taget enligt boken. Blanda i de torra ingredienserna och rör till en slät deg - och det är här det börjar bli magiskt! Här blev det verkligen en slät deg utan något mankemang eller tricksande eller svärande!Dela degen i 3 delar, rulla till 3 längder och lägg på bakplåtspappersklädd eller smord plåt.

Här blev det magiskt igen! Det gick så bra så, att rulla ut 3 längder. Inget kladdande, inget kletande och ingen deg som ville dela sig och falla i småbitar! Den rullade sig till 3 längder nästan av sig själv!
Grädda i 15 minuter. Ta ut ur ugnen, slå av ugnen och skär längderna i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt den stå där medan ugnen svalnar och skorporna är genomtorra och knapriga. För mina små biscotti tog det ungefär lika lång tid som det tog för ugnen att svalna helt.
Boken har många fina recept & bilder
Vi har verkligen haft en Bra helg - maken tindrar nöjt då vi har Kastat massa skräp (i hans ögon) Gomiddag i goda vänners lag i går,tack neta & Olle / Kent & Sussi för en mysig lördagskväll!


ÄNTLIGEN hänt massor hemma, imorgon kväll ska jag börja fylla kartoner inför novemberloppisen på lantmanna här på byn SKÖNT att få fylla några kartonger även några möbler ska få byta ägare tror jag =) jag har inte spikat loppisdag men det blir i november i alla fall! idag blev det en mys lång lunch hos Anneli & Rickard härligt avbrott i allt stökande =) hoppas ni åxå har haft en givande helg kära bloggbesökar

1 kommentar:

En bok om dagen sa...

Tänk att du har varit hos mig och hittat bakinstruktioner! ;-) Men det där var nog det mest lättbakade som jag stött på, på länge!