måndagen den 10:e december 2012

Ser smarrigt ut...


Underbara Le Parfait frestar med denna goding
Någon gång måste jag prova att göra denna

Idag är det Två veckor till JUL
Mysigt det känns som om det är GOTT om tid kvar!
och om tre veckor får jag vara ledig lite.

I går när maken och jag kom hem från jobbet så doftade hela huset 
vår lilla smula hade bakat och fortsatte med det hela kvällen

När vår dotter var lite och vi sa "mammas lilla smula" satte hon armarna i sidan och spände ögonen i mej och sa INTE Fula  ( smula ) Hon menade att hon var minsann ingen SMULA! Nu är " Smulan " 16 år
 Hur som haver i går bakade hon flera sorter och jag tror hon var rätt så nöjd när hon slog igen sina blå i går kväll :)

Det finns EN sak som får mej ur balans och det ÄR VATTKOPPOR!
igår fick vi samtalet från våra vänner att de hade prickig dotter och givetvis hade de hälsat på oss dagen innan TJOHOOOO Lagom till den planerade ledigheten! får jag vattkoppor igen nu 
då bryter jag ihop vår dotter var inlaggd i våras på egen sal. Nu har hon med ganska stor säkerhet utvecklat imunförsvar men det har inte sonen och jag 

Så nu väntar vi med spänning på feber runt den 23 dec!

Vi säljer flera av Talas bakprodukter på Handplockat

Här har ni receptet från Le Parfait OREO drömmen överst i dagens inlägg!

Oreo-tårta
En hög tårta fylld med vaniljsmörkräm och chokladkräm, överöst med chokladganache och pyntad mer mini-oreos. En chocoholics sanndröm.
8-10 bitar

Bottnar
4 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
3 tsk bakpulver
3 ägg
2 ½ dl mjölk
1 ½ dl flytande smör-rapsolja
1 dl kallt starkt kaffe
Vaniljsmörkräm
400 g mjukt smör i kuber
3 dl florsocker
6 äggulor
1 urskrapad vaniljstång, alt ½ tsk Bourbon vanilla-pulver
Chokladkräm
400 g cream cheese
1 dl kakao
1 dl florsocker
60 g mjukt smör
Chokladganache
3 dl vispgrädde
200 g mörk choklad, max 60%
Dekoration
Mini-oreokex

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram två formar som mäter cirka 24 centimeter i diameter. Eller använd bara en och grädda två gånger. Smöra och pudra formarna med kakao. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Vispa upp äggen med mjölken och rör i det tillsammans med smör-rapsolja och kaffe till en slät smet. Fördela smeten i formen/formarna och grädda i cirka 35-40 minuter tills kakan stannat. Låt svalna innan du delar varje kaka i tre delar. Gör vaniljsmörkrämen: Vispa smör och socker med elvisp så det går ihop. Fortsätt vispa medan du lägger i en äggula i taget tills det blir en slät kräm. Tillsätt vaniljen och låt allt blandas väl. Gör chokladkrämen: Rör cream cheese, kakao och florsocker så det går ihop. Rör i smöret tills allt är blandat. Fördela de båda krämerna växelvis mellan tårtbottnarna. Om det blir ostadigt så kan du sätta en grillpinne i mitten som håller ihop bottnarna. Ställ tårtan i kylen. Gör chokladganachen: Hetta upp grädden i en kastrull och rör i chokladen tills den smälter. Skeda den över tårtan och garnera med några oreokex. Låt kakan vila en timme innan servering.

Inga kommentarer: