söndag 2 mars 2008

Leve traditionerna

Celebrating traditions * Leve traditionerna
Docksta sko som heter Folklore (svensk tenns tyger)
Jag tillhör inte dem som tänker på Formexmässan två veckor innan det är dax
Jag är in på formex hemsida flera gånger i veckan
Året runt.

Jag går via länkarna på utställande företag & besöker deras hemsidor.
Söker företag på kartan över hallarna, om jag kommer ihåg en detalj, jag såg i en ny inredningstidning. Vart såg jag den ? vem hade en liknande på mässan? Men det här är väl inget konstigt egentligen! gillar man att laga mat så söker man recept på nätet. Gillar man bildelar så .... ja ni förstår.

Jag lägger ned en förmögenhet på inredningstidningar varje månad.Jag spenderar som en stor rökare. Men hälsofaran är väl möjligvist ryggen av allt bärande och flyttande av tidningshögar. Jag brukar ha ryggskott ibland=)
Men Detta är ju Mitt Intresse.
Alla dessa ord ovan för att förklara varför jag vill visa Er Formex tankar inför hösten. Tänkte Ni är kanske inte lika galna som jag och har sten koll på formex hemsida =)

Tema för höstens Formex: Celebrating traditions.

Folklore, tratitioner, vårt kulturarv, Allmoge, Hantverk & Kurbits
Trendseminarierna de tre sista Formexmässorna har hantverk, allmoge, rustikt och personligt figurerat.


Ikea har sneglat och flirtat med allmogestilen i några år nu tycker jag så formex är väl inte banbrytare på något sätt. Det är väl på tiden att temat får blomma ut kan jag tänka när de redan har pratat om stilen lite de tre senaste seminarierna.
Jag är svag för det egentillverkade jag kan inte låta bli hantverksmässor julmarknader sommar tema dagar på hägnan osv. Himmel jag har ju till och med gått TVÅ kurser på hägnan i dekorationsmålnings tekniker, så jag har provat bla Kurbitsmålning & Marmorering mm.

Jag tror inte alla kommer att sluka inriktningen men visst är det många som har en verson av dalahästen i sitt hem: allt från rockiga svarta, silvriga eller en vit änglapålle =)

Änglapållar hittar du hos Jordgubbar med mjölk är behovet efter en Rosa dala häst stor så hittar du en sådan hos Syster lycklig

Sedan är detta inget som egentligen vi behöver vänta på till hösten. Denna stil är ju redan här !kolla vårmodet hos Odd Molly och skorna från ÅW.
ÅW: There Goes The Neighborhood

Fler Modeller från Docksta (f om våren 2008 kan du designa egna docksta skor)

Träskor från Calou

Allmoge (av fornsvenskans all mogen, allt folket) I modernt språkbruk närmast jämförbart med allmänheten: Det är alltså därför jag är så för tjust i allmoge
såå mer inredning åt allmänheten =)

15 kommentarer:

Under en vind sa...

Visst finns denna stil i olika tappningar! Kul med en blick mot hösten redan nu...när det gäller mode och inredning är det ju hela tiden ett steg för verkligheten!

Ha en skön söndag! Kram!

Tjohalia sa...

Jag skulle så gärna vilja gå på den mässan, synd att man bor alldeles för långt bort. Kommer du att gå på den? Kram Sandra

Nilla sa...

Vilket bra inlägg! Jag gillar det jag ser. Odd Molly har så snygga kläder och jag gillar stilen på det andra också. Fint!
Ha det så bra.

Tjohalia sa...

Svar: Oj det hade jag faktiskt ingen aning om. 20 år är en lång tid, men jag kan förstå att de fortfarande säljs. Så roligt att få gå på mässan! Nästa år bor jag i Stockholm så då kommer det bli betydligt mer mässor än det blir nu. Kram Sandra

Ann-Catrin / finthemma sa...

Oh vilka härliga bilder... ja den mässsan går inte av för hackor!!
kram A-C

Guldkant På Livet sa...

Vilka läckra skor!! Och vi dras nog mer & mer åt allmogehållet, det verkar ligga i tiden..Tack för tips och uppdatering!! Mari.

Lilla Blanka sa...

Jag har aldrig tänkt på att kolla på formex.se men tackar för tipset..! Inredning är mitt stora intresse också och jag slukar inredningstidningar och far runt bland nätbutiker och bloggar som en galning..får aldrig nog :)
Stor kram
Mia

Pernilla sa...

åå så roligt att se vad hösten har att erbjuda.Allmoge är fint i lagom mängd tycker jag.

Så fina bilder man får sån lust att shoppa...hihihi..

Kram Pernilla

Tidsmästarinnan sa...

alltid en massa bra och kul tips och inspiration när man kikar in hos dig! Undrar just om de där Calou-träskorna är lika sköna som snygga...
Kram
S.

mittiminvillervalla sa...

Är ute på sjukbesök! Hihihi!
Kunde inte låta bli att fnissa lite! Låter som värsta distriktsköterskan :o)!

Ville bara kolla läget! Hoppas du känner dej lite piggare!

Kramisar Monika

Kalkstenssommar sa...

Hej!
Tack för de fina orden på min blogg! Kul att hitta till en ny sida. Nu skall jag kika runt här hos dig en stund.

Vilket bra inlägg du skrivit!!!!!

Kram L

junhe sa...

jag lägger oxå ner en förmögenhet på inredningstidningar, jag köper de jag vill ha för stunden eller de som ger mig mest inspiration just då...sedan är de ju så fina att ha framme =) tack för tipset om mässan/ kram junhe

linnea-maria sa...

Hej. Nu visade du mycket godis. Alla som fundrar över Docksta toffeln, ni har säkert en morfar eller nåt som hade bruna sådana med hål i. De är ssuuuper bekväma. Jag brukar ha mina som snyggt till klänning. Åsa Westlunds träskor är något jag har suktat efter så länge. Vill så gärna ha ett par kurbitsmålade, kulla som man är.../linnea-maria

Smultronstället sa...

OOO vad läckra "trä"skor i vitt å silver -me like!

Bra idé kolla hemsidan,tack för tipset.

Kram M

Villa elva-kulla sa...

Helmysig blogg du har, och tusen tack för dina snabba svar angående mina funderingar på soffan.
Ha de gott! / Jennie