lördag 15 januari 2011

Idag ska det F I R A S !!!!

Denna morgon tassade vi i köket... jag dukade upp en mysfrukost (med finporslinet) vi tände ljus gjorde födelsedagsbricka med American cookies vitglacerad marchmellowsmuffins det nyttiga blev favoriterna STORA blåbär i liten skål Granatäpple och Mango!!! I morgonrockar till stearinljusets sken blev det födelsedags sång en trappa upp till en "sovande" son Han är född 2000 och fyller således 11år idag!
GRATTIS HAMPUS!!!
 
Han hade önskat sig en HELDAG med sin PAPPA!!! i köket- han vill lära sig laga olika maträtter och baka lite... så det blev ett "presentkort på en sådan dag " bla...
Sedan blev det mysfrulla i köket... det är ju lite extra hög mysfaktor när en bemärkelsedag infaller på en helgdag!!!!
Det blir ett litet boktips idag!!!!

 
I höstas när jag var hos bästaste Lena som driver Cafe Rävasten i Vändträsk så fick jag boken bara sådär... hon är ganska wild and crazy min Lena och ooootroligt generös med allt .. att hjälpa till... något gott till hela familjen och så här ibland.... en present helt apropååå Lena har ett enort generöst hjärta helt enkelt!!!


Boken har roliga ordspråk och karamellsnygga bilder ;)
Boken heter: Kärleksmums 101 söta favoriter av Emma Hamberg, Anette Rosvall
Beskrivning:
Den här boken handlar om att unna och gotta sig, att bjuda sig själv på livets totalt onödiga, men underbaraste goda! Vem blir inte glad av en fantastiskt god jordgubbssallad med balsamico, en himmelsk chokladmoussetårta eller en klassisk kärleksmums?
Emma Hamberg och Anette Rosvall har skrivit en passionerad och rolig kärlekshistoria till det söta och sköna i livet. Här blandas recept på ljuvliga småkakor, delikata biskvier och underbart julgodis med klassiska tårtor, härliga pajer och mycket mer! Utöver de fantastiska recepten och fotografierna innehåller boken roliga texter inför varje nytt kapitel. (denna text från adlibris)
Idag hade vi tänkt premiärbaka ur boken.... (utmaning när man själv går på kur)
OM vi hinner ska jag kanske tillägga vi ska hinna till stan och hälsa på på lasarettet kanske åxå
Nu har vi -32 idag så vi får se om vi ska åka bil långt när det ÄR så kallt!
eftermiddag /kväll har sonen önskat att få åka på Laser Games så vi blirtvå familjer som ska iväg... Stackars barn tjejlaget kommer inte att ge grabbarna en möjlighet att sniffa på vinstpokalen.
Jag har köpt dessa mellanstora (mellan knäckform och muffinsform) hos Moster Fin de var ju prickiga så jag kunde inte alls låta bli vore snygga med arracsbollar i tycker jag!
Snart minus sju kg på vågen så jag tänker då rakt inte trilla dit på någon smakbit idag!!!

Jag gillar verkligen böckerna från Husmorsorna Här kan ni kolla in lite recept från snyggingarna!

Nu ska jag strax prova ChillNorway GODINGARNA jag lånade hem igår från Handplockat!!!!Hur i fridens ska jag kunna bestämma vilken färg jag vi ju ha ALLT!!!
Så får vi väl se om det blir fattigmansplånka eller om volangerna runt magen fortfarande är för påtagliga för klädinköp....
Hoppas ni får en toppen lördag hörs i morgon!!!!

2 kommentarer:

Annelie sa...

Grattis till sonen och till din viktnedgång..:) Jättebra gjort att kunna motstå alla frestelser..Önskar er en riktigt mysig dag..Kram/Annelie

Linnéa sa...

Hej!
Såg i ett gammalt inlägg här i din blogg att du ville sälja ett karamellställ, tänkte chansa och fråga om du har det kvar eftersom jag googlat och googlat efter ett!?

Fin blogg förresten :)
/Linnéa