onsdag 17 december 2008

Jul inom OCH Utomhus

Nu är det Jul i vårt hus och vi bara myser... (de timmar vi är hemma) Ikväll ska vi klä granen som kom hem i går... en riktig "kalleanka gran" den är i nät just nu men i dag ska min man göra ny snitt yta och sen ska den få flytta in... till den måste man ha en speciell Julgransfot då stammen är extra bred.. lovar att fota ikväll.

På Tomtebodan har vi fina trähjärtan rött , vitt eller svart (som på hampes paket ovan) de kostar 3:- och jag skriver Julhälsning på dem på paketen... lite så där extra.

Jag har surrat i en veckas tid nu så fort familjen sitter i bilen eller går ut SER NI SÅ VACKERT DET ÄR UTE SER NI ALL SNÖ PÅ TRÄDEN. Vår syrenbärså orkar inte mera snö snart.

-Mamma vi ser ... och vi vet *suck vad hon tjatar.... om att det är vackert*

Lillbodan (med tidningar som tapeter från 1800talet) ligger inbäddad i snön och i fronten ser ni stenmuren med sötäcket på...

Posted by Picasa Bagarstugan med ett sönderblåst fönster och pergolan av härsjestörar har börjat krokna under snön... Vi har vinter och jul stämning här nu.
Söndag till måndag har dottern haft hög feber och igår var det sonens tur
het som en kamin, och skakig, yrade han i natt om att det nog blir Julafton snart... Hoppas ni inte ger upp hoppet om min blogg då det dessa dagar är glest mellan inläggen... men det finns nästan ingen tid alls kvar... av dygnen just nu ;)
Julbilder hemifrån hoppas jag att jag kan visa i morgon.
sköt om ER

8 kommentarer:

Västbacken sa...

Jo det är verkligen vackert med all snö fast igår på kvällen regnade det och jag undrar om det inte gör det nu också :( Nåja det är ju bra med plusgrader när man ska hålla på med granar och ris och sånt.
Ha det bra

Lallis - liv och leverne sa...

Så vackert och juligt ni har det!
kram Lallis

Skatan sa...

Vilka underbara vyer! Önskar jag bodde så...

/Radhusmadame

Liten Bod sa...

Hej där! Det var ett tag sedan jag var inne hos dig sist. Tack för berömmet! Snöflingorna på bloggen fick jag tips om av Ann-Catrine med bloggen Fint hemma. Gå till http://www.bloggerbuster.com/ och klicka dig vidare där det står om snowflakes någonting. Fy vad avundsjuk jag blir på din riktiga snö! Kram, Tina

Lockas lilla längtan sa...

Åååååhhhh! Vilka underbara snöbilder! Tänk, jag skulle kunna flytta uppåt landet för att få snöiga vintrar... Jag mins min barndoms vintrar i norrland... då snödrivorna var mycket högre än mig och jag åkte kälke ner från logtaket. Det är så fina minnen att det knyter sig i bröstet. Precis samma effekt fick dina bilder! Jag tycker de är HELT UNDERBARA!!!

NEJ DÅ! Jag är inte ett dugg avundsjuk på snön............. ;o)

Kram Veronica

husvidhavet sa...

Halloj!
Det finns inget vackrare än snötyngda träd.....
Kram Marith

Gnistrande snö sa...

Men åh vilka underbart vackra vinterbilder!
Jag är kär i er bagarstuga, jag tycker den är magisk, vilken lycka att äga en sådant smycke.

Hoppas att barnen kryar på sig snart!

Kram
Katarina

LantlivsAnette sa...

Bara jag som tassar in och vill önska dig en riktigt mysig fjärde advents helg !!
Kraam Anette