torsdag 29 januari 2009

Nu är Du Torsdags utmanad!

Jag är en hopplös Trädgårdsromantiker Älskar att se i tidningar och böcker på inspirerande trädgårdsbilder... men tiden att förverkliga det hela finns inte Jag har surrat ihjäl er här på bloggen om vårt nya trädäck & det kommande Uteköket.
underbar bild från härliga Honning & flora
Nu tänkte jag att starta en Torsdagsutmaning under februari månad! Hakar du på??? Jag bläddrar som flitigast i mina trädgårdsböcker i januari-mars så nu tänkte jag blogga om Trädgård alla TORSDAGAR i februari vore hur kul som helst om fler vill göra samma sak! Du kan visa bilder från din balkong eller täppa eller som jag Vintriga trädgårdsdrömmar - sådant jag önskar att jag hade, eller önskar att jag kunde förverkliga...
Så jag säger som den underbara vepan jag hittade på mässan
Gardening Forever Housework Whenever.
Hos samma leverantör hittade jag dessa underbara trädgårdsmöbler i järn som går att få i olika färgkombinationer... På bilden syns försäljaren och min polare Lena. Det fanns Mycket snyggt i denna monter....
Härlig DANSK leverantör som hade detta underbara eldfat på fot(det med ved på) och den gigantiska urnan som de hade vatten växter och ljuskoppar i tänk att ha den på gården istället för en damm eller fontän eller förresten man kan ju sätta en fontän i den.

Fler bilder från damma danska leverantör. gjorde ett nytt bild kollage med deras bilder.

Här en bild från härliga On Interiör De hade som Pb home i år en större monter än tidigare de hade massor med trädgård. Fler bilder från deras monter nästa vecka.

Alltså åter till Dagens utmaning:

bild från underbara Honning& Flora

Torsdagar i februari = trädgårds torsdag, blogga om dina vintriga trädgårdsdrömmar - eller om din stolthet som du skapade förra sommaren, bra tips eller annat som hör trädgården till.

Skriv ett inlägg där du talar om att du vill vara med så länkar jag till dej i nästa torsdags "kickoff" Trädgårdstorsdags inlägg.

Hoppas Ni vill hänga på så vi får se vad du vill visa för trädgårdstankar. Nästa torsdag kör vi igång.

Ogräs är bar rätt växt men på fel plats ( så jag är nog ett ogräs i provhytter & i bikini på beachen, alltså rätt tjej men på fel plats ;) )

26 kommentarer:

Willewira sa...

Det låter som en jätterolig utmaning!!
Naturligtvis tänker jag försöka hitta något att skriva om varje torsdag. Finns det inget konkret...så kan man ju drömma! :)

Du måste ha hämtat mycket inspiration från mässan - det var ju sååå mycket fint.
Urnan med vattenväxter och ljuskoppar hade jag inte sagt nej till.

Nej, nu måste jag in i mina mappar och se vad jag har att visa från trädgården.

Ha en bra dag!
Kram
Willewira

vitstil sa...

oj nu blir man ju sugen på att få fixa punchisen,måste ha mig ett stort olivträd ,,,förresten,,skåpet är ditt.neeeed money,,som vanligt...kramen

vitstil sa...

skrev på min egen,,virrpanna som man är,,,ring när det passar dig ,,så jag är hemma..tror han önskat en sån, länge hi hi

Skatan sa...

Hej!

Klart jag vill vara med :) Mitt inlägg kommer lite senare under dagen/efermiddagen bara...måste försöka sno ihop en artikel under gossens sovpaus :) Det är kul att försöka hålla hjärnan igång samtidigt som livet i huvudsak ju kretsar kring barn och amning. Det är min livlina tror jag...

Kram!

Två systrar sa...

Vi ska förska!! :-) Vi är med...Nu försvinner vi ju om ett tag utomlands, men ngt ska vi försöka få med..såg att du också varit i Thailand! Vart var ni? Vi ska till Bangtao Beach-Phuket!!har lyxat till det med riktigt fint rum med pool acsess...mmm, längtar, och sprutan kändes inte ens!! Kram kram

LantlivsAnette sa...

Åhh vilka fina bilder, ojj vad jag längtar tills man får börja påta i trädgården..
Du, du hörde aldrig av dig igen om magasinet från Jeanne darc...
Ingen adress eller så..
Så nu blev du utan, det var sååå hård åtgång på dom, kunderna stod i kö..men det kommer ju en snart igen..
Kraam Anette

Jema Rose sa...

Så mycket fint till trädgården..!

: )

Jag hade gärnat hakat på utmaningen, men min trädgård är inget att visa, känns mest överväxt & vild...men om jag får som jag vill...och flyttar, ja då blir det mer trädgård på bloggen, det kan jag lova!

KRAM, Jenny

<3

Lallis - liv och leverne sa...

Den utmaningen hänger jag gärna på. KUL!
Kram Lallis

milly Garden sa...

Den utmaningen antar jag gärna! Har en massa saker som ska göra i vår trädgård till sommaren! Vi började bygga murar förra sommaren som vi ska färdiställa i år samt anlägga trädgården på nytt! Jag är med!

Kram Marina

Småstadsliv sa...

Antaget! :) Kul fast jag ingen trädgård har just här, men visst finns det drömmar OCH idéer!

Kram Vero

Efwa drömmer om Provence sa...

Visst vill jag vara med. Jag får skriva om mina drömmar och planer för min "trädgård" i Provence.

Vera med flera sa...

Jag vill gärna hänga på denna! Det är nästa torsdag alltså?

Västbacken sa...

Jag är med :) Torsdag nästa vecka alltså.

Kram
Lotta

Viveka på Humlebacken sa...

Antaget. Bara jag nu kommer i håg det... men man lär väl bli påmind i alla andras bloggar, som har antagit utmaningen alltså:)

lottens vita och gröna sa...

ahhh den utmaningen hänger jag på, absolutely!mmm ska börja drömma redan nu, suck!!! ljuvlig urna som nu satt fyr i mitt debriga huvve!

varmkram lotten

Åsa sa...

Klart jag vill vara med !!!
Sååå kul, att få tips och ideer av alla duktiga bloggare.
Vilken underbar liten ulltuss ni har köpt.
Många kramar Åsa

Två systrar sa...

Hihi..vad kul! Precis där ska vi bo!Vi har bokat royal suite med pool acsess...ska bli underbart! Bara avkoppling, barnen har massor att göra och mamma o mormor kan njuta i samma takt som barnen!! Tycker du om hotellet, är det ngt vi ska tänka på? Hur är stranden? Kram kram C

mig & alice sa...

Hejsan.
Tack så jättemycket för ditt utmaning.
Tyvärr har jag inte så mycket att visa från vår trädgård, eller diciplin att göra ett inlägg varje torsdag heller för den delen, hihihi...så jag får nog stå över denna. men jag hoppas att flera andra hakar på så att vi får lite härlig inspiration och drömmar om våren och sommaren :-).
Dessa trädgårdsbänkar och vepor tog jag också in till butiken :-).
Visst var hon härlig??

Ha en skön helg.
Kraam
Melinda

kardemumma sa...

Kul idé det där med torsdagsutmaning! Avstår denna gång ,vi ska nämligen bila i Florida några veckor och sen tror jag tyvärr att jag är alldeles för mycket Pippi Långstrump dvs. Jag kan inte ens skriva veckomatsedel för jag ändrar mig hela tiden :)
Men jag känner mig hedrad att bli tillfrågad!
Kramar C

husvidhavet sa...

Kul idé klart jag hänger på en trädgårdstorsdag det är ju ett stort favvo ämne...
Ha en fantastisk fredag!!
Kram marith

Kämpegården sa...

Det låter som en rolig utmaning. Jag tjuvstarta idag genom att ta ner vår häck. Men jag hänger helt klart på restrerande torsdagar också.
Hejsvejs!

Lilla huset på prärien sa...

Kul utmaning - den är jag med på! Hoppas bara att jag kommer ihåg att blogga om trädgård på torsdagarna bara... men får väl skriva upp det *skrattar*

Kram Jenny

drömmen om vitt sa...

Men...men .....Vad rolig utmaning jag som älskar att så fröer och kika i trädgårdsböcker hänger såklart med.....VAD ROLIGT.....
Trevlig helg!
Lotta

drömmen om vitt sa...

Men...men .....Vad rolig utmaning jag som älskar att så fröer och kika i trädgårdsböcker hänger såklart med.....VAD ROLIGT.....
Trevlig helg!
Lotta

Inspiration i vitt sa...

Vilka härliga bilder du visar från mässan och bilderna från H&F älskar jag.
De där veporna med olika texter på har jag sett i en butik i Karlstad och de var så fina så.
Kram på dig/Ingela.

Madicken sa...

Jag känner mig utmanand och är gärna med och skriver trädgårdsinlägg på torsdagarna under februari! Jag har inte mycket att visa ännu... men inspiration kan man ju alltid visa!

Kramis!