onsdag 28 januari 2009

Pb´s monter (fortsättning på gårdagens)

Jag minns inte hur många rum det var i PB´s monter 4-5 + att de hade ett i monter raden mitt emot där de bla sålde sina ljus.....
Ofta vid första anblicken så ser Pb´s monter så elegant ut... men när jag ser sakerna i sin enkelhet så passar de mej. Jag gillar deras varor.

Här skymtar vi bloggaren vit stil... när hon botaniserar i PB´s monter...


Jag gillar verkligen denna serie. Själv har jag bara kattmatshinken en kattskål och potatis hinken hemma, kunderna var snabbare än mej i höstas, när nyheterna kom hem till butiken jag hannnn faktiskt inte med utan stod där som ett levende utropstecken när det sa slurp och allt var slut. Så det är nog fler än jag som gillar denna serie.

Maffiga ljusstakar trots att den klantiga fotografen inte tog bild på HELA staken...

Vår lök växter + Pb´s underbara vita budskaps stenar på ett zinkfat= kärlek

Här ser vi ett av de större rummen med klockan (från gårdagens inlägg) och den vita ljuskronan som vi sålt tidigare i brunsvart.
Möbler i matt vita kulörer helt i min smak
Tapeten på minner om Sandberg Wilma... Jag har den i planerna för ett nytt projekt. Wilma tapeten har vi i beige bakgrund med vit ranka i vår lantliga avdelning på jobbet som jag kallar för "huset". Pb blandar ofta in lite asiatiskt /orientalisk metall i krukor mm här ser vi bla en vägg dekoration i den stilen. Vi har den stilen representerad på vår "glasbutik".
Alternativ till deras linne klädda buntade möbler fanns även denna "nyhet" samma möbler i brun sammet/plych inget för en nybliven tvåkatts ägare.
Tror ni det mörka maffiga är påväg tillbaka ?
jag föredrar nog de vita linneklädda serien.
Maffiga skåpet och linne/mildafärger textilier. Jag har fler bilder men jag tror jag sparar dem, det känns som om detta blev ett lååångt inlägg redan som det är nu.
Jag har varit hemma med vår dotter i två dagar och jag har inte varit sjuk.. men jag har sovit sjukt mycket... men kanske jag bara behövde det.
Håll nu tummarna för mej idag jag ska förhandla om semester... Tre veckor sammanhängande ledighet. för fjärde året i rad är jag beordrad att lägga min ledighet när ingen annan vill vara ledig (jag kan inte vara ledig under sommarsemesterperioden) så håll nu tummarna att jag får vara ledig som familjen har planerat. Ta vara på denna blåvardagsonsdag då den inte kommer igen.

16 kommentarer:

Skatan sa...

Hej!

Tur att jag inte var på mässan...jag hade antagligen blivit snurrig!!

Du, den där brun-svarta kronan ni har sålt...finns det möjligen liknande sådana fast med el? Jag skulle verkligen behöva någonting i den stilen, men tycks inte finna någonting. Har ni någonting hemma, alternativt finns det möjligheter att ta hem någonting på beställning?

Ha en fin dag!

/Anna

Tidsmästarinnan sa...

Halloj bönan!
Oj, massor att kika på, det var väldigt mycket fint!
Jag håller tummarna för semestern - nu är det väl ändå din tur!

Kraaaam
Susanne

Titti underkalas-eken sa...

Men hade du ännu fler bilder från deras monter?? Underbart!!! Jag kan bara inte få nog av dem! Så jag säger lyckligt Yippie till varje bild du lägger upp, kan inte bli för många för mig! Brukar de ha så fin monter varje gång eller var det extra bra denna gång? Måste nästan försöka ta mig till nästa Formex igen, om så bara för att besöka deras monter! hihihi

Blir ju himla nyfiken på er butik också, om jag kommer åt det hållet i landet någon gång, ska jag absolut hälsa på där, niu verkar ju ha så himla mycket fina saker där, precis min smak!

Himla spännande med att pb Home kommer ha en egen hemsida, den måste jag försöka leta upp, men den var inte uppe ännu eller?

Ha det så bra!! Kram Titti

Skatan sa...

Hej!

Du kalaset är billigare än att göra allt själv...nu skall du få höra ;-)

VI har målat vår syrabetsade 70-talstrapp i vitt. Det tog några strykningar, men bara det blev ett första lyft.

Därefter har vi lejt bort följande arbete.

Sätta igen stegen med så kallade sättsteg (de i vitt mellan planstegen).

Massiv ek i trappnos och plansteg.

Vi har två trappor där ALLA steg var olika och dessutom var trapporna ovanligt vinda.

Arbete och material för två trappor landar på 15 papp. Därtill var han juste att speca fakturan så att vi får göra mkt rotavdrag...

Killen bor i skeå och jobbar både norr- och söderöver. Sök på trapprenovering på blocket.se så hittar du honom.

Han är duktig och enormt prisvärd!

En kompis renoverade EN trappa SJÄLV till samma pris vi alltså betalade för att leja bort två...

Kör hårt ;-)

Ja tack, du får gärna undersöka en smula. Om du har tid och möjlighet. Jag vet faktiskt inte hur jag skall komma över min lampa...

Kram.

Skatan sa...

Holy smoke...det blev en lång kommentar det där!

Liten Bod sa...

Hej! Jag har nog varit inne hos dig för väldigt länge sedan tror jag. Kul att hitta hit igen! Tack för berömmet, fuskgardinerna håller tydligen måttet :) Vilken urgullig katt ni skaffat!!! Jag vill också ha... Kram, Tina

husvidhavet sa...

Säjer bara SUCK!! så fina saker förstår att du gillar denna leverantör!!
Kram Marith

Under en vind sa...

Sååå mycket man vill ha.....

Kram!

vitstil sa...

tjena snyggo!!funderar ett tag till på skåpet,,men otroligt är det inte,måste bara vänja mig med tanken,,å hitta nåt annat att ställa där.kul med en dag på stan men skulle vaa kul med en vardag så man kunde kolla,alla loppisar å återbruk. Men det är ju svårt för er när ni jobbar heltid!!men vi får höras av .kramen susanne

husvidhavet sa...

Klart jag tar mig tid detta är ju mitt intresse och det är ju så roligt att ge feedback!!
Jag minns inte om det var midbec eller Hmmm kan kolla det för visst var den fin. Har bestämt mig för den med medaljongen så jag har lämnat tillbaka rullarna men jag kan ta reda på det om du vill!!
Ha det bäst!
Kram Marith

Alviken sa...

Så mycket fint du visr...där hade man nog blivit mer än snurrig ;)
Japp, jag brukar lyxa till det med Sundborn tallrikarna till vardags ibland, annars blir det de vanliga från IKEA...
Kram Maria

Smycka dig sa...

Hej
Sååå vackert det finns hos PB, men som du vet brukar jag bli lite extra stirrig där!!

Er katt är ju underbar, jag och barnen bara suckade när vi såg henne...myyysigt värre. Vi måste komma och se henne live. Nova var ju ett jätte fint namn:D

Jag har försökt få tag i "kassa" kassan (aftonbladets uttryck)men inte lyckats idag, ska försöka igen senare.

Ha det bäst
kram kulan Lotta

zinkbaljan sa...

Men så mycket fint de har!! jag vill haaaaaa!
Kraaaam

kardemumma sa...

Det är så himla kul att kolla på PB´s monter så här efteråt när man inte riktigt minns vad som fanns mer förutom det man själv handlade.
Det stora vågiga zinkfatet har vi handlat in och vi hittade en underbar liten kruka i samma stil hos Miljögården.
Kramar C

Kamomilla sa...

Såå mycket vackert, härliga bilder!

Du frågade om vår gråblå nyans på toaväggen. Minns inte mer tyvärr, men det är nog tikkurilas färg och det vet jag inte om man får i Sverige... Nummer på färgen minns jag alltså inte. Tyvärr.

Två systrar sa...

Vi spenderade också massor av minuter i PB´s monter..On Interiör har också vackra saker!! Kram C&M