torsdag 26 februari 2009

Trädgårdsutmaning Del 4

Nu fortsätter vi med del 4 i Torsdagsutmaningen om trädgårds drömmar i februari.
Ojojoj Jag hade planerat dagens inlägg & hade laddat med bilder.... Men för Er som följer bloggen och läste gårdagens inlägg SÅ KRASCHADE en del av min dator igår. Så nu är det bara att ladda om lite och det jag hade planerat får jag visa senare. Jag kommer att fortsätta trädgårdsblogga om trädgård några torsdagar till så för er som vill fortsätta så gör vi det i någon vecka till....
foto underbara Anna Kern
För mej handlar trädgården mest om SAMVARO... fest eller lek och samvaro med husdjuren och växternas skötsel = något som vi oftast gör tillsammans. Eller samvaron med en god bok eller nyaste numret av en inredningstidning. Det kommer fler tips ang trädgårdsfester i min andra blogg. Ang första bilden, idag så drömmer jag faktiskt redan om sommarens trädgårdsmiddagar & fester. Sedan har jag fått tag i tre gröna danska/franska antika sifoner som kommer att finnas i vår butik till salu i vår... längtar jag vet inte hur länge jag sökt efter sådana. Jag drömmer om en sådan här kompost åxå... denna bild från Isabella Smith men den säljs inte utanför Danmark! Är det någon av Er som vet vart jag kan få tag på en sådan här? eller vilken leverantör det är som säljer dessa? för mej ska en kompost fyllas på uppifrån och ha en lätt tillgänglig lucka ned till... Tacksam för hjälp.

I år har jag inte sått ett enda frö - finns ju inte en minut över för vattning och omtanke & kärlek till små frön denna vårvinter. Så det blir att handla lokalt i år. ett till fågelbad ska det nog bli i sommar, men jag tror att barnen och jag ska gjuta ett eget vi får väl se drömma går ju...
Jag föredrar perenner ovan ridarsporre och helst i mina ögon i vita fingeborgs blommor. lupiner löjtnantshjärtan... Varje sommar köper jag Margeriter som jag ställer i krans runt en Stäppsalvia i stora zinkbaljor, minst två sådana baljor måste jag ha annars blir det inte sommar på Västanäs (vår gård)
Det blev ett kort snopet inlägg i dag pga att alla mina sparade bilder är borta... I morgon kväll kommer Maken hem till en stort utökad familj... berättar mera i morgon. Han får åka direkt från flyget till bion(vi jobbar där med) Det är sverigepremiär på Stig Larssons filmatisering...
sköt om ER

10 kommentarer:

Hanna sa...

Det va underbara bilder, även fast du inte hunnit förbereda!
Jobbigt med datorhaveri :S

Ha d gott!
Kram Hanna

Tulipa sa...

hej!
Fast du fått datatrassel så har du ju ett så grönt och somrigt härligt inlägg med massvis av "vill ha och längtan bilder".

Jobbar du med bio också...du verkar vara "utbredd" och ha ett intressant jobb med variation!

Kram mariette

Åsa sa...

Så kul att trädgårdsutmaningen fortsätter någon vecka till, jag tycker det är sååå mysigt, att titta runt på alla roliga ideer.
Du visar väldigt mycket som man blir så inspirerad av, tack för det !!
Kramais Åsa

Skatan sa...

Häriga bilder! Ja visst längtar man när man ser dem...

Jag gör en fri tolkning idag ;-)

Kram!

Kämpegården sa...

Det har varit jätte roligt att vara med i trädgårdsutmaningen. Du gav mej den första utmaningen på min blogg =). Jag blev jätte glad.
Jag kanske kommer följa med några veckor till, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Jag har inte så rolig trädgård än och jag har bara bott här ett år.

Kramar
Tezz

Lilla huset på prärien sa...

Vilka härliga bilder du visar för jämnan, idag, skåpet i förra inlägget (jättefint) och inspirationen i inlägget innan dess. Har inte hunnit med något trädgårdsinlägg idag... får se om det blir ikväll... eller kanske imorgon...

Kraaaaam

Willewira sa...

Usch, vad tråkigt! Datorer är ett gissel ibland, men mest till glädje dock...

Härligt inlägg har du fått till ialla fall. Trädgårdsfester gillar jag!!
Och en sådan sifon vill jag ha!! Kan man boka en?? ;)

Komposten var också fin... synd att den inte finns här. Får väl bli en danmarkstur då. Kanske nåt att tänka på?? En bloggarresa till Danmark?

Att så frön skulle jag vilja göra, men jag har verkligen ingen plats för dem. Så här blir det inköp från handelsträdgården direkt...

Visst fortsätter jag gärna med trädgårdstorsdagar... Det är ju jättekul!!

Ha en skön fredag och helg!!
Kram
Willewira

mitt gröna hjärta sa...

Härliga bilder, längtar också efter sommarens grillfester! I min blogg drömmer jag idag vidare om mitt projekt att skapa ytterligare ett grönt rum i min trädgård.
Ett riktigt roligt tema du har kommit på, tur att jag hittade din blogg!
Ha en skön helg
Jenny

Viveka på Humlebacken sa...

Vad roligt det har varit att köra trädgårdsutmaningen. Det känns lite tomt och tyst om vi ska lägga ner nu. Ska vi inte köra vidare på något sätt?

Viveka på Humlebacken

Tor sa...

Datatrassel känns igen. Både jobbdatorn och datorn hemma lade av förra veckan. Inte kul!