onsdag 23 februari 2011

Spa Upplevelsen

lovade er att blogga om detta redan i måndags men det har verkligen varit FULLT UPP om jag säger som så
Men nu lite information om härliga Spa upplevelsen på CAPE EAST!!!
 Mumma som vi NJÖT...
vid starten sitter man ned i Icelounge/receptionen och vår värdinna förklarade hela Paketet Midnight Fire...
vi fick en varm energishot med vitaminer samtidigt som vi fick varsin Gant morgonrock tofflor badlakan sitthanduk och tvättlapp en Meny med karta och dessa produkter ovan + fotbadsalt (det tog slut och fick inte följa med hem!!!) allt annat hade jag lite kvar av och då får man ta med sig de produkterna hem!!!
Alla produkterna bär man med sig i en träkittel..
Menyn har 16 "moment/ Attraktioner" I Midnight Fire  kan du mingla runt i  olika bastur, bada i poolerna och slappa i relaxen med något kallt att dricka. Du kan också välja att träna i gymet eller boka till olika spa-behandlingar för både kropp och själ. Midnight Ice / Midnight Fire blir vad man själv gör det till.

Jag gillade VERKLIGEN att man gör sakerna SJÄLV och att man tar det i sin takt! var det något man gillade så kan man gå tillbaka ... jag hamnade bla flera ggr i tema duschen med programmet
 TROPISKT regn!!!!
Här ser ni Stenbastun till vänster där vi gjorde Hand wrap..handerna smordes in med creme och fick verka i 10 minuter i denna örtbastu!!! högst upp ser ni mosaik karen där vi gjorde fotbad och de olika tema duscharna nedersta bilden från ångbastun där stod det ansiktsmask på vår menu!!! alla dessa bilder från Cape East hemsida!!!

Här nedan beskrivning från deras hemsida med info om de olika våningsplanen!!!

Entréplan
Bastuområdet är hjärtat i hela spa-anläggningen. Här är temperaturen konstant 40 grader. "Tornedalstortyr" får du på högsta bänkraden där temperaturen stiger till 100°C. I bastun kan du också uppleva snöfall. Vill du ha riktig svalka så rekommenderar vi ett dopp i isvaken längst ner eller en dunderdusch, där 100 liter kallt vatten dundrar ner över din kropp. En lugnare upplevelse ger Stenbastun med behaglig värme och luftfuktighet. I Upplevelseduscharna väljer du själv värme, doft och ljus. Från bastuområdet kan du även kliva ner och simma ut i den stora tempererade utomhuspoolen.
Mellanplan
På andra bastuplanet finns Ångbastun med nästan 100% luftfuktighet och doft av eteriska oljor. I den finska saunan med trälavar kan du uppleva traditionellt bastubad med lövruskor, men också den tyska basturitualen Aufguss med ångor och dofter. Svalka får du på den anslutande terassen med utsikt över Torne älv.
Övre plan
På Skydeck finns möjlighet att njuta i avskildhet med pooler och Loveseat, designad av Karim Rashid. Vintertid kan du beskåda norrskenet och på sommaren lyser solen både dag och natt. På takterassen finns relaxmöjligheter och en uppvärmd pool

Vi provade ALLT (nej förresten vi gjorde ju inte tortyren med kallduschen)
 Vi lovade att vi ska göra om detta BESÖK!!!!
Jag vill verkligen rekomendera Cape East
Jag fick verkligen en toppenfödelsedag Tack för en toppendag och toppen HELG!!!

2 kommentarer:

Västbacken sa...

Upplevelseduschen var min favvo också. Tyckte om isvaken med.

Kram i kylan!

Nanna sa...

Oh vad du ser ut att ha haft en alldeles underbar födelsedags helg!!! Grattis i efterskott! Blir ju bara så avundsjuk! Skulle kika in på hemisdan för cape east för att se vart det låg ifall jag kunde åka dit men det ligger ju över 150 mil härifrån så det får nog bli ett annat år!